MEDLEMSINFO

ERIK SEVALDSEN

erik
Joinet 16.01.2011
15 filmvenner

SLIK BEDØMMER JEG
Vurderer filmer enten etter den rene underholdningsverdien, hvilke filmtekniske kvaliteter den har, eller en kombinasjon av disse. En dårlig film kan få poeng for underholdningsverdi, og en teknisk sett godt gjennomført og solid film kan få trekk for kjedelig historie.
Jack Reacher (2012)Sett Søndag, 5. Mai 2013Blu-Ray
 Ingen tommel i været på denne anmeldelsen ennå  
Jack Reacher (2012)Sett Lørdag, 12. Januar 2013Kino

Jack Reacher er en lavmælt og langsom film, som bare sporadisk avbrytes av actionfylte sekvenser.

Filmen tok meg litt "by surprise" da jeg egentlig ikke hadde noen forventninger til denne i verken den ene eller den andre retning. Filmen har en ganske flott åpning med en pent filmet sekvens der en snikskytter metodisk og fattet tar for seg mål etter mål blant uskydlige forbipasserende. Pen er også overgangen fra denne sekvensen til introduksjonen av Emerson, en av hovedpersonene i historien.

Jack Reacher er likevel ikke helt fri for problemer. Det er litt plagsomt med noen av de humoristiske innslagene, jeg ser for meg at man kunne rendyrket denne filmen som drama eller thriller og fått en svært interessant film, dog skal det nevnes at mange av de humoristiske innslagene faktisk er litt artige og har et glimt i øyet. Utover dette er karakterene ikke helt troverdige og litt vanskelige å forstå helt ut. Jeg tror noe av årsaken til det er historien i utgangspunktet er en roman. Visstnok skal hovedkarakteren Jack Reacher ikke være protrettert helt i tråd med karakteren fra bokserien av samme navn, men her hadde jeg heldigvis ingen referanserammer og synes således at Tom Cruise (selveste Mr. Mission Impossible) gjorde en fin karakter. Jeg skjønner likevel at leserne av boka kan ha reagert på dette valget.

Nevneverdig er også biljakten i denne filmen. Jeg kan ikke huske sist jeg så en biljakt som denne, som oftes blir disse platte og blir mer fyll enn innhold. Her flyter hele sekvensen mye bedre, den er rå og ærlig, en liten sidekollisjon smeller like godt som kameraet rister, slik man forventer at det skal, og bilene sklir nydelig avgårde på asfalten som isdansere på isen.

Jeg føler meg generøs i dag og sjenker Jack Reacher en femmer i lys av dens fine gjennomføring og også kanskje viktigere, dens solide underholdningsverdi.[1]
 Petter Sevaldsen  
1
Ansvarsfraskrivelse
Filmanmeldelsen(e) over tilhører medlemmet og kan ikke kopieres eller brukes i andre sammenhenger uten skriftlig tillatelse fra medlemmet. Filmplakater tilhører filmselskapene, og enhver bruk av filmplakat-thumbnails i filmanmeldelsen(e) over er ment som en kontekstuell referanse til filmen(e) som blir anmeldt, og er betraktet som 'fair use'.
BRUKERENS OVERSIKT

Første logging: 2000
Filmer i år: 0
Filmer alle år: 2014
Snitt i år: 0
Snitt alle år: 3.9

TILFELDIGE TOPPFILMER