MEDLEMSINFO

PETTER SEVALDSEN

petter
Joinet 29.01.2011
6 filmvenner

SLIK BEDØMMER JEG
Tilbakelent subjektivt
Requiem for a Dream (2000)Sett Lørdag, 6. August 2005DVD

Denne filmen er så drøy at den virker som rene bestillingsverket fra antidop-fanatikere. Den minner meg i så måte litt om den norske kalkunen Himmel og Helvete, selv om manus på sistnevnte ble skrevet av talentløse folk som helt mangla snøring mens mektige Selby Jr sjøl var heroinist i mange år. Hvis folk klarer å ta Requiem som en fabel så er det flott, for meg blir den bare en syk parodi. Burstyn på speed med psykose og det hele er forsåvidt en original og interessant delhistorie, men i vinterkapitlet slipper Aronofsky tøylene fullstendig og opplegget blir for fjernt for meg. Burstyn og spesielt Wayans leverer bra skuespill, men karakterene er bare grovt skisserte omriss. Teknisk har filmen litt å fare med, og musikken av Pop Will Eat Itself-Clintern er fin. Terningkast to fra meg. Anbefaler heller den mer balanserte "Trainspotting", også basert på ei bok av en eks-junky, som står til terningkast fire.

Her er en artig historie fra virkelighetens verden om en annen gamling på speed, matematikeren Paul Erdos:
After 1971 he took amphetamines, despite the concern of his friends, one of whom bet him $500 that he could not stop taking the drug for a month. Erdos won the bet, but complained that mathematics had been set back by a month: "Before, when I looked at a piece of blank paper my mind was filled with ideas. Now all I see is a blank piece of paper." The bet won, he promptly resumed his amphetamine habit. Ingen tommel i været på denne anmeldelsen ennå  
1
Ansvarsfraskrivelse
Filmanmeldelsen(e) over tilhører medlemmet og kan ikke kopieres eller brukes i andre sammenhenger uten skriftlig tillatelse fra medlemmet. Filmplakater tilhører filmselskapene, og enhver bruk av filmplakat-thumbnails i filmanmeldelsen(e) over er ment som en kontekstuell referanse til filmen(e) som blir anmeldt, og er betraktet som 'fair use'.
BRUKERENS OVERSIKT

Første logging: 2000
Filmer i år: 0
Filmer alle år: 4082
Snitt i år: 0
Snitt alle år: 3.6

TILFELDIGE TOPPFILMER