MEDLEMSINFO

TIM DECAY

timdecay
Joinet 16.08.2011
2 filmvenner

SLIK BEDØMMER JEG
Som en full sjømann.
In Bruges (2008)Sett Tirsdag, 18. September 2012DVD
 Ingen tommel i været på denne anmeldelsen ennå  
Impromptu (1991)Sett Tirsdag, 31. Juli 2012DVD

Det franske ordet "impromptu" betyr noe sånt som , improvisert, eller noe som gir inntrykk av å være laget på stående fot. Uttrykket brukes også musikalt, og er kanskje en slags oppsumering av hva kunstnerne (som er med i denne løst biografiske filmen) søker og oppnå.

Historiens hovedperson er den kvinnelige forfatteren Amandine-Aurore-Lucile Dupiin, som skrev bøker under psedonymet George Sand. Sand blir av mange regnet som en av de tidlige feministene, og kledde seg i herreklær, fordi det var økonomisk og praktisk.

Judy Davis spiller rollen som G. Sand meget overbevisende.
Sand blir annsett som en storforbruker av menn, og har hele tiden flere av sine gamle forsmådde elskere hengende hakk i hel. Sand hører imidlertid Chopin spille piano en dag, og blir fortryllet av hans eksepsjonelle kunstneriske evner. Sand begynner å gjøre kur til Chopin, noe kunstnerkretsen de omgåes i, er svært imot, da de tror at den mannespisende Georg Sand, kommer til å ta livet av den sarte og lungesyke Chopin.

Hugh Grant gjør Chopin-rollen godt, og Mandy Patinkin er morsom i rollen som (Alfred De Musset) én av Sands mange forsmådde elskere.

Den andre forsmådde elskeren (Felicen Mallefille), spilt av Goerges Corraface, er ganske plagsom og irriterende, og man tenker nesten (slik Sand må ha tenkt) "å nei! ikke han igjen!" hver gang han dukker opp og skal pistolduellere med alle som forsøker seg på Sand.

En ålreit film, som ligger bittelitt i samme leia som Milos Formans, Amadeus (1984), men som på langt nær når opp til samme nivået, hverken filmteknisk, eller på manussiden. Men stort pluss blir det uansett når Judy Davis spiller hovedrollen.

Det er en scene mot slutten av filmen, der Chopin snakker om et musikkstykke som han har jobbet med hele livet, men som han aldri blir fornøyd med, fordi han føler det er for perfekt - at det ikke føles impromptu nok, der han sier noe sånt som at han hele tiden streber etter å få komposisjonene til å høres ut som om de har kommet "lett" til han. Og det enkle er jo ofte det geniale, men det er ikke bare bare å få det til å høres enkelt ut, og Chopin er redd han skal dø hvis han en dag klarer å mobilisere nok krefter til å oppnå dette idealet sitt.[1]
 Petter Sevaldsen  
Prick Up Your Ears (1987)Sett Mandag, 2. Juli 2012DVD

Gary Oldmann er svært morsom i denne rollen som homosexuell dramatiker. Ingen tommel i været på denne anmeldelsen ennå  
Wonder Boys (2000)Sett Mandag, 18. Juni 2012DVD

En skikkelig godfilm dette, for alle som liker filmer som handler om forfattere.

Filmen er basert på en Michael Chabon roman, og omgjort til filmmanuskript av Steve Kloves (mannen som laget filmmanuskriptene til Harry Potter- filmene).

Filmen går over noen få litteraturdager på en amerikansk universitet, med littertaurprofessor Grady Tripp i hovedrollen - spilt av Michael Douglas.

Det dundres virkelig på stortrommene når det gjelder herlige skuespillere, med førnevnte Michael Douglas, Tobey Maguire (som spiller en rolle som minner litt om Jake Gylenhaals rolle i Donni Darko - ung eksentrisk vidundergutt), Katie Holmes, Frances McDormand (som spilte den gravie politikvinnen i Fargo) og Robert Downey Jr.

Alt utspiller seg over en langweekend, der alle problemene som har hopet seg opp gjennom årenes løp, når sitt klimaks.

En av de flotte tingene med filmen, er at i scener der det foreksempel regner ute, føles alt ekstremt virkelighetsnært, slik at regisør Hanson praktisk talt henter opp betrakterens egne erfaringer av å stå ute i regnet under paraplyen. Man kan nesten lukte og føle filmen enkelte steder, kanskje.

En koselig, morsom og godt fortalt historie.[3]
 Erik Sevaldsen
Petter Sevaldsen
tyshar svendsen  
The Terminator (1984)Sett Torsdag, 19. April 2012DVD

Stor film. La merke til en morsom ting denne gangen: I scene 58 i Sarah Connors leilighet hvor hun bor sammens med den maniske walkmanskreppa Ginger som ikke gjør annet enn å høre på walkmann (selv når hun puler), står de to venninnene som bor i lag, og betrakter hverandre i speilet, etter at de har dollet seg opp, hvorpå Ginger sier ”Better than mortal man deserves.” Det er jo en litt morsom replikk – alt etter som med hvilket verdensbilde man ser filmen med – selv om den sikkert er morsom for flere verdensbilder – men det er jo en ironisk kommentar – til de grader – for senere blir jo Ginger drept av en maskinmann – om ikke imortal så ihvertfall ikke en mortal – i hele begrepets fulle betydning. Det er jo selvfølgelig et frempek – og det er jo ikke så veldig vanskelig å se hvordan denne kommentaren er plassert av forfatterne (forfatteren?) i munnen på henne – da forfatteren vet sånn ca hva som skal skje, og at det er en Terminator on the loose... men dette vet jo ikke Ginger – og dette er jo bare noe hun sier – og dermed blir det en ironisk kommentar, dont you think? eh. Ingen tommel i været på denne anmeldelsen ennå  
The Remains of the Day (1993)


 Ingen tommel i været på denne anmeldelsen ennå  
1
Ansvarsfraskrivelse
Filmanmeldelsen(e) over tilhører medlemmet og kan ikke kopieres eller brukes i andre sammenhenger uten skriftlig tillatelse fra medlemmet. Filmplakater tilhører filmselskapene, og enhver bruk av filmplakat-thumbnails i filmanmeldelsen(e) over er ment som en kontekstuell referanse til filmen(e) som blir anmeldt, og er betraktet som 'fair use'.
BRUKERENS OVERSIKT

Første logging: 2011
Filmer i år: 0
Filmer alle år: 320
Snitt i år: 0
Snitt alle år: 4.5