MEDLEMSINFO

ERIK SEVALDSEN

erik
Joinet 16.01.2011
15 filmvenner

SLIK BEDØMMER JEG
Vurderer filmer enten etter den rene underholdningsverdien, hvilke filmtekniske kvaliteter den har, eller en kombinasjon av disse. En dårlig film kan få poeng for underholdningsverdi, og en teknisk sett godt gjennomført og solid film kan få trekk for kjedelig historie.
The Dark Knight Rises (2012)Sett Mandag, 30. Juli 2012Kino

Med The Dark Knight Rises runder Nolan av sin trilogi om Batman. Ny ondskap er i ferd med å etablere seg i Gotham City og ødelegge byen og dens innbyggere, og en fortsatt utslitt Batman fra forrige episode i sagaen har trukket seg tilbake og skjermet seg fra alle sosiale situasjoner i sin tro om at Gotham City er trygg og at han har fullendt sin jobb i rollen som Batman.

Denne gang er det Bane som er skurken, og Tom Hardy gjør en meget god jobb i å portrettere en skikkelse som er ren ondskap. Karakteren Bane er veldig ulik Jokeren som Ledger spilte til ytterst perfeksjon i forrige episode, så å sammenligne disse blir relativt meningsløst. Det er likevel vanskelig å komme unna at Ledger leverte en bedre prestasjon rent teknisk, men viktig å presisere at Hardy også gjør en særdeles solig jobb og leverer som forventet.

Anne Hathaway som Selina er også et bra valg, og hun leverer en solid innsats. Michael Caine, Gary Oldman og Morgan Freeman leverer også solide prestasjoner, som forventet og presisert bra for ordens skyld.

Det kanskje mest slående med denne filmen er hvor kompleks den er. Nolan har gjort en ekstremt imponerende jobb med å sy sammen en så mektig film, så enormt full av detaljer, kompakte actionsekvenser, dialog og konstant spenning. Med en spilletid på cirka 3 timer, oppleves den ikke direkte lang, men svært så utmattende.

Nolan har forsåvidt bevist at han er en dyktig regissør, men bekrefter det igjen i The Dark Night Rises. Som en dirigent i et stort symfoniorkester, med ansvar for utallige personer, får han alle spillerne til å spille sammen med høy preisjon. Det er mange skuespillere i denne filmen og enormt med statister, og interessant nok svært mange dyktige og veletablerte skuespillere selv i mindre roller der karakterene introduseres og termineres i samme scene. Jeg merket meg flere personer med erfaring fra TV i en del av de mindre nøkkelrollene, blant annet Aidan Gillen og Robert Wisdom fra The Wire, Daniel Sunjata fra Rescue Me og William Devane fra 24, for å nevne noen få.

Når det gjelder den visuelle kvaliteten, er det svært lite å utsette. Nolan har vært bestemt på å filme i 2D, noe som nok har vært et godt valg her. Grafikk og visuelle effekter er svært tilfredsstillende. Det nyintroduserte flygende fatrøyet er kanskje ikke det mest imponerende, både modelleringen av det og også bevegelsene virker litt lite troverdige. Scenene er også tidvis kledelig fargekorrigert i nærmest Fincher-inspirerte farger, med skarpe og fargerike bilder eksteriør, og litt mykere og varmere bilder interiør.

Lydsporet bør også nevnes, med sin tydelige Nolan signatur i den forstand at det ligger solid i bunnen av filmen, buldrer i takt med spenningen, og har noen melodiske overganger som minner om lydsporet fra Inception.

Selve sluttkonklusjonen på historien er glimrende, uten å avsløre om den verken besvarer alle spørsmål eller om den lar spørsmål stå åpne. I stedet velger jeg heller bare å si at den kledde filmen og var legenden om Batman verdig.

Muligens årets film, helt uten sidestykke som totalpakke hvor underholdningsverdi og teknisk gjennomføring begge får toppkarakter.[2]
 Tim DeCay
Petter Sevaldsen  
Ansvarsfraskrivelse
Filmanmeldelsen(e) over tilhører medlemmet og kan ikke kopieres eller brukes i andre sammenhenger uten skriftlig tillatelse fra medlemmet. Filmplakater tilhører filmselskapene, og enhver bruk av filmplakat-thumbnails i filmanmeldelsen(e) over er ment som en kontekstuell referanse til filmen(e) som blir anmeldt, og er betraktet som 'fair use'.
BRUKERENS OVERSIKT

Første logging: 2000
Filmer i år: 0
Filmer alle år: 2014
Snitt i år: 0
Snitt alle år: 3.9

TILFELDIGE TOPPFILMER