MEDLEMSINFO

ERIK SEVALDSEN

erik
Joinet 16.01.2011
15 filmvenner

SLIK BEDØMMER JEG
Vurderer filmer enten etter den rene underholdningsverdien, hvilke filmtekniske kvaliteter den har, eller en kombinasjon av disse. En dårlig film kan få poeng for underholdningsverdi, og en teknisk sett godt gjennomført og solid film kan få trekk for kjedelig historie.
Metropolis (1927)Sett Lørdag, 20. August 2011Blu-Ray

Etter oppdagelsen i 2008 av nesten en halvtimes film som tidligere var klippet vekk fra Metropolis og som man trodde hadde gått tapt for evig og alltid, ble det bestemt å klippe sammen en ny versjon av filmen. Fortsatt ikke helt komplett, mer mer komplett enn på over 80 år, ble filmen gitt ut på nytt i 2010 i restaurert full HD 24p full frame format. Denne versjonen er fullstendig trollbindende. Historien gir ny innsikt, er mer sammenhengende og også lettere å følge. Meget bra restaureringsarbeide gjør at man opplever filmen på en helt ny måte. Selv om den visuelle kvaliteten i utbrente og ødelagte bilder har en viss tiltrekningskraft, fremstår Metropolis i sin nye sylskarpe kvalitet - som i enkelte scener er nesten komplett umulig å forstå at er filmet i 1926 - svært så innbydende. Med tanke på at 93 prosent av all kommunikasjon er ikke-verbal, vinner filmen mye når man nå kan lese ansiktssuttrykk og kroppspråk som aldri før. En liten svetteperle i pannen avslører frykten, blikket i øynene avslører frustrasjonen og forargelsen - detaljer som var fullstendig utbrent i tidligere versjoner. Kulissene er helt fantastiske, og detaljer man aldri har sett tidligere gjør det tydligere enn noen sinne hvilket enormt arbeide som har blitt lagt ned i disse. Flott arkitektur. Roboten og effektene er fascinerende, og vanskelig å forstå at var mulig å oppnå i en tid der effektene bokstavelig talt måtte tegnes for hånd på filmen. Brigitte Helm er meget teatralsk til tider, selv for tiden filmen ble laget på. Det orkestrale lydsporet på denne nyrestaurerte utgaven er også svært bra, og interagerer flott med filmen, som alltid er en fordel i en stumfilm for ytterligere å underbygge dramaturgien. Et ikon av en film. Supert![1]
 Tim DeCay  
Ansvarsfraskrivelse
Filmanmeldelsen(e) over tilhører medlemmet og kan ikke kopieres eller brukes i andre sammenhenger uten skriftlig tillatelse fra medlemmet. Filmplakater tilhører filmselskapene, og enhver bruk av filmplakat-thumbnails i filmanmeldelsen(e) over er ment som en kontekstuell referanse til filmen(e) som blir anmeldt, og er betraktet som 'fair use'.
BRUKERENS OVERSIKT

Første logging: 2000
Filmer i år: 0
Filmer alle år: 2013
Snitt i år: 0
Snitt alle år: 3.9

TILFELDIGE BUNNFILMER