MEDLEMSINFO

ERIK SEVALDSEN

erik
Joinet 16.01.2011
15 filmvenner

SLIK BEDØMMER JEG
Vurderer filmer enten etter den rene underholdningsverdien, hvilke filmtekniske kvaliteter den har, eller en kombinasjon av disse. En dårlig film kan få poeng for underholdningsverdi, og en teknisk sett godt gjennomført og solid film kan få trekk for kjedelig historie.
Dances with Wolves (1990)Sett Lørdag, 10. Mars 2012Blu-Ray

Costner har laget en bunnsolid film her, hvis eneste svakhet kanskje er en noe tynn og tidvis forutsigbar historie, uten at det dermed er sagt at det forringer filmen i utslagsgivende grad. Spilletiden på ganske nøyaktig 3 timer oppleves ikke som noe problem for min del, men generelt for lange filmer bør man være i riktig humør for å ikke oppleve filmene som langtrukne, spesielt hvis fortellingene er litt langsomme, slik som denne.

På mange måter er Danser med Ulver et oppgjør med mine egne fordommer. For ti år siden ville det vært utenkelig for meg å se en slik film på grunn av sjanger og tematikk, men de siste årene har jeg blitt mer åpen for og gledet meg mer over slike filmer, heldigvis.

Flotte, enorme og åpne amerikanske landskaper gir filmen visuell tyngde, nydelig filmet og vakkert fargelagt i sommer- og vinterfarger. Scenene med bøflene er som tatt ut av en BBC dokumentar. Historien er glimrende fortalt, og de solide skuespillerprestasjonene gir filmen realismen den fortjener og krever - uten at den kanskje klarer å nå helt opp hva realismen angår. Den tekniske kvaliteten på denne HD utgivelsen er også meget bra.

En flott filmopplevelse der det er vanskelig å se hva som kunne vært gjort særdeles bedre, selv om enkelte ting riktignok kunne ha vært pusset litt på.[2]
 Petter Sevaldsen
Tim DeCay  
Ansvarsfraskrivelse
Filmanmeldelsen(e) over tilhører medlemmet og kan ikke kopieres eller brukes i andre sammenhenger uten skriftlig tillatelse fra medlemmet. Filmplakater tilhører filmselskapene, og enhver bruk av filmplakat-thumbnails i filmanmeldelsen(e) over er ment som en kontekstuell referanse til filmen(e) som blir anmeldt, og er betraktet som 'fair use'.
BRUKERENS OVERSIKT

Første logging: 2000
Filmer i år: 0
Filmer alle år: 2013
Snitt i år: 0
Snitt alle år: 3.9