MEDLEMSINFO

ERIK SEVALDSEN

erik
Joinet 16.01.2011
15 filmvenner

SLIK BEDØMMER JEG
Vurderer filmer enten etter den rene underholdningsverdien, hvilke filmtekniske kvaliteter den har, eller en kombinasjon av disse. En dårlig film kan få poeng for underholdningsverdi, og en teknisk sett godt gjennomført og solid film kan få trekk for kjedelig historie.
Drive (2011)Sett Lørdag, 10. Mars 2012Blu-Ray

En navnløs hovedperson står i fokus i denne noe merkelige og ved første øyekast nærmest ubetydelige filmen fra danske Refn. Hovedpersonen i historien jobber i utgangspunktet som stuntmann, men tar noen tvilsomme oppdrag som fluktsjåfør på siden, noe vi får innblikk i helt i begynnelsen av filmen, men som fort drukner når historien tar en annen vending.

Det er en merkelig stemning i denne filmen, den virker på en måte litt billig til å begynne med, ikke minst på grunn av den forferdelige åttitalls-skrifttypen man møter idet filmen begynner, og lydsporet som om ikke det er hentet fra tiåret, iallefall har hentet inspirasjon derfra. Situasjoner der historien nesten stopper opp et lite øyeblikk, dialogen er fraværende og skuespillerne virker litt frakoblet, oppleves samtidig verdige og med en viss kvalitet over seg som er litt vanskelig å sette fingeren på. Enkelte scener der spenningen nærmer seg klimaks er på nærmest Hitchcock-vis renset for all unødvendig lyd, slik at all fokus er der den skal være, akkurat slik mesteren selv gjorde det. Men tro ikke med det at filmen er en eneste langsom og anonym bevegelse, fra tid til annen får spenningen som har bygget seg opp underveis voldelige utløp i fargerike og grafiske bilder, blant annet i en scene på baderommet som overrasket selv meg. Nok en kontrast i denne sammensatte filmen. Vakre oversiktsbilder av Los Angeles settes alltid pris på, dessverre gjerne akkopagnert med denne åttitallspregde musikken. Gosling gjør en bra rolle, han virker komfortabel når han er komfortabel, og på kanten når han er på kanten. Øvrige spillere er brukbare.[2]
 Tim DeCay
Petter Sevaldsen  
Ansvarsfraskrivelse
Filmanmeldelsen(e) over tilhører medlemmet og kan ikke kopieres eller brukes i andre sammenhenger uten skriftlig tillatelse fra medlemmet. Filmplakater tilhører filmselskapene, og enhver bruk av filmplakat-thumbnails i filmanmeldelsen(e) over er ment som en kontekstuell referanse til filmen(e) som blir anmeldt, og er betraktet som 'fair use'.
BRUKERENS OVERSIKT

Første logging: 2000
Filmer i år: 0
Filmer alle år: 2013
Snitt i år: 0
Snitt alle år: 3.9

TILFELDIGE TOPPFILMER