MEDLEMSINFO

ERIK SEVALDSEN

erik
Joinet 16.01.2011
15 filmvenner

SLIK BEDØMMER JEG
Vurderer filmer enten etter den rene underholdningsverdien, hvilke filmtekniske kvaliteter den har, eller en kombinasjon av disse. En dårlig film kan få poeng for underholdningsverdi, og en teknisk sett godt gjennomført og solid film kan få trekk for kjedelig historie.
Oblivion (2013)Sett Søndag, 25. August 2013Blu-Ray

Det er en fattet og fokusert regissør som står bak Oblivion, og det merkes i de visuelle detaljene.

Kosinski har jobbet med ideen om Oblivion i et tiår, og har tidligere skrevet tegneserien som er forløperen for filmen. Han har dermed hatt god til på seg til å perfeksjonere de visuelle elementene i filmen, og det synes; for det er ganske åpenbart at det er det visuelle aspektet ved Oblivion som er filmens største kvalitet.

Kosinski har også gått så langt som å lage den øyenstikker-lignende flygedoningen i fullskala, ned til minste detalj, og brukt komplette sett og bakgrunnsprojeksjon der mulig - ikke bare for å gjøre det lettere for skuespillerne å leve seg inn i omgivelsene, men for å gjøre de visuelle kvalitetene ved filmen mer stofflige og ekte.

Historien er bra, men med klare svakheter. Det er lett å merke seg hvordan Kosinski har lånt fra en mengde andre sci-fi filmer, og nærmest sydd et lappeteppe av en film, noe som gjør det hele litt uraffinert og uoriginalt. Kosinski er veldig klar på hans fascinasjon og respekt for tidlige sci-fi filmer, spesielt fra 90-tallet og bakover. Når man ser filmen, vil man umiddelbart kunne identifisere inspirasjonskildene, en etter en, men det er vanskelig å gjengi de her, da å gjøre nettopp det vil avsløre flere av overraskelsene som Oblivion har å by på underveis.

Lydsporet er også utmerket med M83 i nøkkelposisjonen - og jeg synes det er aldeles fortreffelig at Susanne Sundfør har vokalen på avslutningsmelodien, som sitter som støpt.

Cruise gjør en flott karakter, han er som alltid komfortabel i sine roller og sklir uanstrengt inn i denne rolleen også. Det skal riktignok nevnes at Cruise er pilot privat, og det er ingen ulempe i denne filmen.[1]
 Petter Sevaldsen  
Ansvarsfraskrivelse
Filmanmeldelsen(e) over tilhører medlemmet og kan ikke kopieres eller brukes i andre sammenhenger uten skriftlig tillatelse fra medlemmet. Filmplakater tilhører filmselskapene, og enhver bruk av filmplakat-thumbnails i filmanmeldelsen(e) over er ment som en kontekstuell referanse til filmen(e) som blir anmeldt, og er betraktet som 'fair use'.
BRUKERENS OVERSIKT

Første logging: 2000
Filmer i år: 0
Filmer alle år: 2013
Snitt i år: 0
Snitt alle år: 3.9