MEDLEMSINFO

ERIK SEVALDSEN

erik
Joinet 16.01.2011
15 filmvenner

SLIK BEDØMMER JEG
Vurderer filmer enten etter den rene underholdningsverdien, hvilke filmtekniske kvaliteter den har, eller en kombinasjon av disse. En dårlig film kan få poeng for underholdningsverdi, og en teknisk sett godt gjennomført og solid film kan få trekk for kjedelig historie.
Interstellar (2014)Sett Lørdag, 8. November 2014Kino

Forventningene til Interstellar var skyhøye allerede da filmen bare var ubekreftede rykter, og ventetiden fra vage rykter til en kinoklar film har vært lang. Med et slikt utgangspunkt, og med stadig stigende forventninger, blir fallhøyden faretruende.

Interstellar er egentlig ikke en perfekt film. Nolan krever alltid et visst spillerom fra sitt publikum, for enkelte elementer av historien og konseptene han presentere kan være noe søkte. Selv til fiksjon å være. Det er absolutt tilfellet her. Men Nolans vilje og evne til å tenke stort, og hans ambisiøse tilnærming til denne filmen er ganske beundringsverdig. At man våger å stille store spørsmål kan fort bli viktigere enn hvordan - og om - man klarer å besvare dem.

McConaughey er en bunnsolid skuespiller, helt i toppsjiktet av amerikanske skuespillere, og også i Interstellar leverer han en solid prestasjon. Om enn ikke helt på høyde med hva som kanskje kan betraktes som hans referansenivå; True Detective. Øvrige skuespillere leverer også gode tolkninger. Nolan liker å bruke skuespillere han kjenner, men Anne Hathaway virker kanskje litt malplassert her.

Lydsporet er også særdeles viktig for filmen. Emosjonene ligger dypt forankret i både musikken og lydeffektene, og spesielt de i det dypere registeret rister godt.

Historien er bra fortalt, selv om jeg nok savner noe mer innhold; trass en spilletid på nær 3 timer.

Interstellar er ikke like solid og presis som Inception, men den er ambisiøs og grandios; nok så til å kreve treningkast seks. Ingen tommel i været på denne anmeldelsen ennå  
Ansvarsfraskrivelse
Filmanmeldelsen(e) over tilhører medlemmet og kan ikke kopieres eller brukes i andre sammenhenger uten skriftlig tillatelse fra medlemmet. Filmplakater tilhører filmselskapene, og enhver bruk av filmplakat-thumbnails i filmanmeldelsen(e) over er ment som en kontekstuell referanse til filmen(e) som blir anmeldt, og er betraktet som 'fair use'.
BRUKERENS OVERSIKT

Første logging: 2000
Filmer i år: 0
Filmer alle år: 2013
Snitt i år: 0
Snitt alle år: 3.9