MEDLEMSINFO

PETTER SEVALDSEN

petter
Joinet 29.01.2011
6 filmvenner

SLIK BEDØMMER JEG
Tilbakelent subjektivt
Hodejegerne (2011)Sett Fredag, 18. November 2011Blu-Ray

Norsk kriminalaction basert på en sikkert ufortjent populær underholdningsroman av Jo Nesbø. Kjennere av forfatterskapet til denne selvhøytidelige krimkongen burde ikke overraskes av en viss amerikanofil tilbøyelighet, men her har det faktisk blitt så gjennomamerikanisert at hovedkarakteren ikke engang unnes norsk navn, neida, Roger Brown må han hete, denne lille norske mannen som er gift med pengesluket Diana, er headhunter av yrke, og kunsttyv på si. Filmuniverset og handlingsforløpet er så drøyt og urealistisk at man ikke helt vet hvordan man skal forholde seg til det; samme reaksjon utløses av Hennies parykk, som ser ut som noe kostymeavdelinga fant i tikroners-kassa på Nille. Etter en laber begynnelse kommer flere anslag til en god svart actionkomedie - en brun mister Brown i traktor nedover fylkesveien med bikkje på gaffelen, for eksempel - men dessverre rendyrkes ikke denne formen, snarere tvert imot: Så fort Brown raker av seg den besynderlige hårmanka, prøver filmskaperne å skru opp realismen i et heller mislykka forsøk på å gi emosjonell dybde til noen tårevåte kjærlighetssekvenser; deretter følger en humørløs og paddeflat opprulling mot det endelige klimakset, og til slutt en epilog som er så oppskriftsmessig og innlysende at det lukter utedass av den. Det overpompøse lydsporet hjelper heller ikke, men det er iallfall kvalitet over foto og klipp.


- Han heter Roger, og hun heter Diana, og den scenen med hunden og traktoren er så latterlig at det blir vanskelig å fokuserer etter det. Hva tenker du da om at Scorsese nå skal lage en film basert på et Nesbø manuskript?
erik

- Prøver å tenke minst mulig på det. Men det er såklart helt horribelt.
petter


[2]
 Erik Sevaldsen
Tim DeCay  
Ansvarsfraskrivelse
Filmanmeldelsen(e) over tilhører medlemmet og kan ikke kopieres eller brukes i andre sammenhenger uten skriftlig tillatelse fra medlemmet. Filmplakater tilhører filmselskapene, og enhver bruk av filmplakat-thumbnails i filmanmeldelsen(e) over er ment som en kontekstuell referanse til filmen(e) som blir anmeldt, og er betraktet som 'fair use'.
BRUKERENS OVERSIKT

Første logging: 2000
Filmer i år: 0
Filmer alle år: 4082
Snitt i år: 0
Snitt alle år: 3.6

TILFELDIGE TOPPFILMER