MEDLEMSINFO

PETTER SEVALDSEN

petter
Joinet 29.01.2011
6 filmvenner

SLIK BEDØMMER JEG
Tilbakelent subjektivt
The 39 Steps (1935)Sett Søndag, 4. August 2013DVD

Den mest fartsfylte og fengende spionthrilleren fra Hitchcocks britiske periode er sammen med The Lady Vanishes hans mest populære film fra tidsrommet. Verket introduserer et av Hitchcocks favorittmotiver – den uskyldig mistenkte som jages både av politiet og de skyldige – og er på mange måter en slags tidlig North by Northwest. Donat er fortrinnlig i hovedrolla og Carroll finfin som hans motvillige partner.

Filmen preges av kjappe og effektive sceneskifter; noen av dem riktig sofistikerte, eksempelvis klippet der skriket fra vaskekjerringa erstattes av hylet fra togfløyta. Blant de mange høydepunktene må nevnes et flott parti hos en husmann på den skotske landsbygda, der legendariske Ashcroft imponerer i ei utsøkt sart rolletolkning; en kostelig improvisert tale som Donat må lire av seg på et politisk møte han snubler innom; en velspilt overnatting på et skotsk vertshus; og endelig et spennende og passende melodramatisk klimaks.

Den pussige helikopteraktige flymaskinen som dukker opp på et tidspunkt er forøvrig en autogyro, fant jeg ut etter litt googling.[1]
 Erik Sevaldsen  
Ansvarsfraskrivelse
Filmanmeldelsen(e) over tilhører medlemmet og kan ikke kopieres eller brukes i andre sammenhenger uten skriftlig tillatelse fra medlemmet. Filmplakater tilhører filmselskapene, og enhver bruk av filmplakat-thumbnails i filmanmeldelsen(e) over er ment som en kontekstuell referanse til filmen(e) som blir anmeldt, og er betraktet som 'fair use'.
BRUKERENS OVERSIKT

Første logging: 2000
Filmer i år: 0
Filmer alle år: 4082
Snitt i år: 0
Snitt alle år: 3.6