MEDLEMSINFO

PETTER SEVALDSEN

petter
Joinet 29.01.2011
6 filmvenner

SLIK BEDØMMER JEG
Tilbakelent subjektivt
The Lady Vanishes (1938)Sett Tirsdag, 6. August 2013DVD

Et glimrende manus av Frank Launder og Sidney Gilliat ligger til grunn for Hitchcocks siste britiske spionthriller, som umiddelbart – og høyst fortjent – ble en kjempesuksess blant både kritikere og publikum. The Lady Vanishes er, ved sida av North by Northwest, Hitchcocks kanskje mest hemningsløst underholdende film, en frodig og sprudlende spenningskomedie der størstedelen av handlinga utspiller seg på regissørens klare yndling blant framkostmidlene: jernbanetoget.

Lockwood og Redgrave er perfekte i hovedrollene, og Radford og Wayne er kostelige som den særs britiske duoen Charters og Caldicott. Filmen er så finslipt og lettbeint at den muligens virker mer overfladisk enn den er – man kunne nok kalle den en lett politisk allegori om man tok litt i. Noen artige tilfeller av gjenbruk fra tidligere Hitchcockfilmer forekommer, blant anna lysekrona som svaier på grunn av aktiviteten i rommet over (fra The Lodger), og den døvstumme nonna som plutselig avslører seg som alt anna enn døvstum (fra Number Seventeen). Ingen tommel i været på denne anmeldelsen ennå  
Ansvarsfraskrivelse
Filmanmeldelsen(e) over tilhører medlemmet og kan ikke kopieres eller brukes i andre sammenhenger uten skriftlig tillatelse fra medlemmet. Filmplakater tilhører filmselskapene, og enhver bruk av filmplakat-thumbnails i filmanmeldelsen(e) over er ment som en kontekstuell referanse til filmen(e) som blir anmeldt, og er betraktet som 'fair use'.
BRUKERENS OVERSIKT

Første logging: 2000
Filmer i år: 0
Filmer alle år: 4082
Snitt i år: 0
Snitt alle år: 3.6

TILFELDIGE TOPPFILMER