MEDLEMSINFO

TIM DECAY

timdecay
Joinet 16.08.2011
2 filmvenner

SLIK BEDØMMER JEG
Som en full sjømann.
Raging Bull (1980)Sett Søndag, 15. Juli 2012DVD

Da jeg var seksten-treogtyve (en eller annen plass inni der) hadde jeg Robert DeNiro ganske høyt på min topp ti liste over favorittskuespillere (eller de skuespillerne jeg antok som de beste, ut fra de filmene jeg hadde sett).

De siste ti årene har jeg ikke brydde meg så mye om lister (tror jeg), men jeg har sakte men sikkert sett Robert DeNiro tre inn i komediens verden, hvor han har brukt sin mafiarutine, til å få folk til å le. Som fan av DeNiro, må jeg si at dette har vært en utvikling jeg ikke har likt noe spessielt, og på ett eller annet punkt har jeg gitt opp hele hans karriere.

For noen dager siden var jeg inne og så på DeNiros bio på IMDB, hvor det var en liste over hvor mye han hadde fått betalt for et lite utvalg av filmer han har spilt i. For Taxisjåføren skal han angivelig ha fått 35 000 dollar. Men det som fikk meg til å le, var sifrene for Analyze This (8 millioner dollar) og Analyze That (20 millioner dollar).
Etter å ha sett Taxisjåføren (på nytt nylig), Cape Fear (som jeg av en eller annen grunn ikke hadde sett før, og nå nylig Raging Bull (alle filmer laget av Martin Scorsese) slår det meg, at disse filmene må være noe av det ypperste DeNiro har prestert. Og jeg sitter igjen med en følelse at det må ha kostet han enormt mye å prestere på et så høyt plan. DeNiro har levert, og det handler ikke lenger om integritet, når noen gir deg hundre millioner for å spille i en komedie (som neppe kan være like krevende mentalt å gjennomføre, som f.eks. Cape Fear).

Poenget mitt må vel bli, at jeg tilgir DeNiro alt dette tullet på slutten av karrieren, gitt honorarenes astronomiske idioti. For DeNiro har vært med å gi liv til noen av Martin Scorseses beste filmer.

En ting som forundrer meg imidlertid. Er at Cape Fear og Raging Bull aldri har gått på Nrk eller Tv2. Ivhertfall ikke frekventert der.(De virkelig store filmene pleide å dumpe innom som nattkino på de to kanalene.) Dess større var kanskje gleden over å se Raging Bull nå i min begynnende middelalder, da jeg egentlig hadde gitt opp Robert DeNiro.

Så hva ender vi opp med da? Jo, pørsmålet er ikke lenger om DeNiro er min favorittskuespiller, men hvorvidt Raging Bull er tidenes boksefilm.[2]
 Erik Sevaldsen
Petter Sevaldsen  
Ansvarsfraskrivelse
Filmanmeldelsen(e) over tilhører medlemmet og kan ikke kopieres eller brukes i andre sammenhenger uten skriftlig tillatelse fra medlemmet. Filmplakater tilhører filmselskapene, og enhver bruk av filmplakat-thumbnails i filmanmeldelsen(e) over er ment som en kontekstuell referanse til filmen(e) som blir anmeldt, og er betraktet som 'fair use'.
BRUKERENS OVERSIKT

Første logging: 2011
Filmer i år: 0
Filmer alle år: 320
Snitt i år: 0
Snitt alle år: 4.5

TILFELDIGE TOPPFILMER
TILFELDIGE BUNNFILMER