MEDLEMSINFO

TIM DECAY

timdecay
Joinet 16.08.2011
2 filmvenner

SLIK BEDØMMER JEG
Som en full sjømann.
Viridiana (1961)Sett Torsdag, 18. August 2011Digitalt Format

Min første Luis Buñuel- film. Eller: Den første Luis Buñuel- filmen jeg har sett. Neppe den siste. Dette var bra.

Filmen er på mange måter delt inn i to akter. Den første akten syntes jeg var ganske kjedelig, men i den andre akten, tar ting seg opp betraktelig. Det morsomte er, at hele avsluttningen på filmen, synes som en kommentar som går ut over seg selv og i alle retninger, og som på mange måter kommenterer filmens oppbygning (to akter), og det er lenge siden jeg har smilt så godt, eller rett og slett blitt så glad, av en slutt (på en film).

Filmen skal vistnok ha blitt bannlyst av vatikanet da den kom ut, - dette var info. jeg satt med da jeg begynte å se filmen, og jeg lurte egentlig på, hva det var som hadde gjort at den ble sensurert. Jeg lurer ikke noe særlig på det nå, og må egentlig le litt, og nikke - selv om jeg ikke helt vet om jeg er enig med filmens "moral", dog er den veldig befriende.

Det hadde kanskje vært på sin plass med en recensjon, for filmen skriker nesten etter å bli vurdert, analysert og komplimentert - kanskje ikke så mye, for å finne ut hva filmen prøver å si, men rett og slett for å plukke fra hverandre denne vidunderlige film-maskinen, for så å klø seg i hodet, og innse at det bare er Luis Buñuel, som kan sette den sammen igjen. Ingen tommel i været på denne anmeldelsen ennå  
Ansvarsfraskrivelse
Filmanmeldelsen(e) over tilhører medlemmet og kan ikke kopieres eller brukes i andre sammenhenger uten skriftlig tillatelse fra medlemmet. Filmplakater tilhører filmselskapene, og enhver bruk av filmplakat-thumbnails i filmanmeldelsen(e) over er ment som en kontekstuell referanse til filmen(e) som blir anmeldt, og er betraktet som 'fair use'.
BRUKERENS OVERSIKT

Første logging: 2011
Filmer i år: 0
Filmer alle år: 320
Snitt i år: 0
Snitt alle år: 4.5

TILFELDIGE TOPPFILMER
TILFELDIGE BUNNFILMER