MEDLEMSINFO

TIM DECAY

timdecay
Joinet 16.08.2011
2 filmvenner

SLIK BEDØMMER JEG
Som en full sjømann.
Politist, adjectiv (2009)Sett Onsdag, 13. Juni 2012DVD

Romansk film av regissør Cornelu Prumboiu, om en politietterforsker som kommer opp i et moralsk og etisk dilemma, under sin etterforskning av noen ungdommer som røyker tjall.

Filmen er skutt og skrevet enormt realistisk - noe som skaper en slags absurditet i enkelte scener, og en slags hverdags magi kanskje.

Jeg så filmen på bakgrunn av at noen hadde gitt den topp skussmål, og tenkte med meg selv etter 15 minutter, at NÅ må det begynne å skje noe her... for filmen er skutt så realistisk, at vi følger etter etterforskeren, som følger etter ungdommene, i lange sekvenser, som er skutt enormt realistisk. Det er ikke lagt på noe som helst, og man sitter igjen med en følelse av at det er sånn det er. I retroperspektiv, er filmens noe kjedelige begynnelse, en av styrkene, og det er ikke noe som burde ha vært gjort annerledes noen steder, filmen er storslått - og den eneste grunnen til at jeg gir den 5 og ikke seks, er at jeg kjedet meg litt i begynnelsen - men som sagt - det er faktisk en av styrkene til filmen.

En påfallende ting, er at nesten alle scener er skutt fra En eneste kameravinkel, og noen ganger er bare skuespillerne halveis i kamerabildet - noe som er med på å øke realismen.

Det er i særlig grad to scener som hever denne filmen opp på øverste nivå. Den ene foregår hjemme hos politimannen etter jobb, sammens med sin kone, hvor hun sitter å hører på en eller annen sang på pcen, mens mannen sitter på kjøkkenet og spiser - den scenen er så mangehodet og fantastisk at den kommer til å sitte igjen i lang tid.

Den andre scenen som står ut, er nesten absurd i sin realisme. Det er en av de siste scenene der politietterforskeren er innkalt på kontoret til politisjefen. Hvor det foregår en noe spessiel diskusjon, som er som noe hentet ut av øverste hylle på den litterærere vestlige kanon.

Det er forøvrig mange andre fantastiske ting her. Som f.eks. en liten passiar på kontoret, hvor en litt tjukk politimann lurer på om han kan få være med å spille fotballtennis fordi han vil slanke seg litt - noe som leder ut i en særdeles presis og morsom argumentering for at han er for dårlig til å være med. Den er både morsom og lodder dypt - slik denne filmen også gjør.

En intelligent film.[2]
 Erik Sevaldsen
Petter Sevaldsen  
Ansvarsfraskrivelse
Filmanmeldelsen(e) over tilhører medlemmet og kan ikke kopieres eller brukes i andre sammenhenger uten skriftlig tillatelse fra medlemmet. Filmplakater tilhører filmselskapene, og enhver bruk av filmplakat-thumbnails i filmanmeldelsen(e) over er ment som en kontekstuell referanse til filmen(e) som blir anmeldt, og er betraktet som 'fair use'.
BRUKERENS OVERSIKT

Første logging: 2011
Filmer i år: 0
Filmer alle år: 320
Snitt i år: 0
Snitt alle år: 4.5

TILFELDIGE BUNNFILMER