MEDLEMSINFO

TIM DECAY

timdecay
Joinet 16.08.2011
2 filmvenner

SLIK BEDØMMER JEG
Som en full sjømann.
WALL-E (2008)Sett Lørdag, 25. August 2012DVD

Animasjonsfilm av Andrew Stanton som fikk Oscar for beste animasjonsfilm i 2008. Historia begynner en eller annen gang syv-åttehundre år frem i tid. Jorda er forlatt av menneskenr, og søppelroboten WALL-E, som presser sammen skrot til små firkanter i robotmagen sin og bygger skyskrapere av dem, er tilsynelatende den eneste som er igjen på jorden. Nesten ihvertfall. En seigliva kakkerlakk holder han litt med selskap, samt at WALL-E har noen vhs-kassetter fra den gang det var mennesker på jorda, som han snurrer etter at han kommer hjem fra arbeid. WALL-E er en arbeidsmaur av dimmensjoner, og når delene hans går i stykker, reparerer han seg selv, et løp han antageligvis har kjørt i syv hundre år, pluss minus noen decenier. Så en dag kommer det et romskip som setter av en high-tec robot som blåser alt som rører seg til helvete med geværarmen sin.

WALL-E lar seg imidlertid ikke skremme av det, og drevet av nysgjerrighet og en temmelig episk ensomhet, forsøker han å ta kontakt med den dødelige roboten.

Etterhvert utvikler historia seg til å bli en lang kjærlighetsfortelling mellom disse to robotene. Disney har dreisen på slike fortellinger, og både historie og animasjon er fra øverste hylle, men som gamling (ung trettiåring og trolig litt utenfor filmens målgruppe) så blir jeg litt sliten av denne evigvarende kjærlighetsstoryen mellom to robotter hvis eneste vokabular er ”EVE!” og ”WALL-E!”, i forskjellige robot-toneleier. Men WALL-E har jo sin sjarm, der han forfølger roboten EVE! på tvers av universet, mens han hele tiden sier EVE? EVE... EVE!... Det er ikke til å stikke under en stol at gleden er stor hos den gamle skrotroboten, når EVE svarer WALL-E!

Filmteknisk og på historieplanet er dette top notch, selv om jeg personlig foretrekker litt andre typer filmer. Ingen tommel i været på denne anmeldelsen ennå  
Ansvarsfraskrivelse
Filmanmeldelsen(e) over tilhører medlemmet og kan ikke kopieres eller brukes i andre sammenhenger uten skriftlig tillatelse fra medlemmet. Filmplakater tilhører filmselskapene, og enhver bruk av filmplakat-thumbnails i filmanmeldelsen(e) over er ment som en kontekstuell referanse til filmen(e) som blir anmeldt, og er betraktet som 'fair use'.
BRUKERENS OVERSIKT

Første logging: 2011
Filmer i år: 0
Filmer alle år: 320
Snitt i år: 0
Snitt alle år: 4.5

TILFELDIGE TOPPFILMER
TILFELDIGE BUNNFILMER