MEDLEMSINFO

TIM DECAY

timdecay
Joinet 16.08.2011
2 filmvenner

SLIK BEDØMMER JEG
Som en full sjømann.
Warrior (2011)Sett Lørdag, 25. August 2012DVD

Regissør Gavon O’Connors UFC-film, om hverdagshelter, krigshelter og slosskjemper som braker sammen i buret. O’Connor er mannen som laget ishockeyfilmen Miracle(2004) om det unge amerikanske ishockeylandslaget helt strippet for proffer, som tok OL-gull i 1980. Det er forøvrig en passasje i den filmen, hvor hockeylaget er å spiller treningskamp i Norge, som de taper, hvorpå treneren gir spillerne sine ti-timer (eller deromkring) straffetrening i hallen, etter kampen. Grunnen til at jeg nevner Miracle, er fordi O’Connor viste en svært god evne til å bygge opp disse følelsesutløsningsøyeblikkene som kjennetegner sportsfilmer. Disse ”endelig klarte de det-øyeblikkene” som får frem den sentimentale og patetiske og akk så deilige gråten til sportsfanatikeren.

I Warrior tar O’Connor denne sentimentale gitarstrengen og dundrer løs, for alt det er verdt! Det er så mange episke gråteklimaks i denne filmen, at man nesten kan bli tullerusk.

Vi har tobarnspappaen som jobber som fysikklærer og som har blitt lurt til å refinansiere huslånet sitt, og som kommer til å miste huset, hvis han ikke skaffer til veie hard cash innen 90 dager.

Vi har krigshelten som vokste opp med en alkoholisert far.

Og vi har en alkoholisert far som har kommet seg på vannvogna og som ser hvordan han har ødelagt alt som var fint i livet sitt.

Også er det en helvetes mye slossing.

Dette er ingen dyp film, men det er akkurat en sånn film som man trenger noen ganger.

Nick Nolte og Tom Hardy spiller til liv de mest karismatiske rollene. Og selv om filmen er noe flat, får den fem fordi den får til det den prøver å få til. Ingen tommel i været på denne anmeldelsen ennå  
Ansvarsfraskrivelse
Filmanmeldelsen(e) over tilhører medlemmet og kan ikke kopieres eller brukes i andre sammenhenger uten skriftlig tillatelse fra medlemmet. Filmplakater tilhører filmselskapene, og enhver bruk av filmplakat-thumbnails i filmanmeldelsen(e) over er ment som en kontekstuell referanse til filmen(e) som blir anmeldt, og er betraktet som 'fair use'.
BRUKERENS OVERSIKT

Første logging: 2011
Filmer i år: 0
Filmer alle år: 320
Snitt i år: 0
Snitt alle år: 4.5