MEDLEMSINFO

TIM DECAY

timdecay
Joinet 16.08.2011
2 filmvenner

SLIK BEDØMMER JEG
Som en full sjømann.
Affliction (1997)Sett Lørdag, 25. August 2012DVD

En litt nedpå historie, om en litt ødelagt mann i en liten små-by langt nord i amerika et sted. ”You know I get the feeling like a whipped dog some days. Some night I’m gonna bite back, I swear!” som han sier, fortellingas helt, Wade, i en av sine mange nattlige telefonsamtaler med sin bror. Historia er fortalt (VO) av denne broren, som vokste opp sammens med Wade og deres alkoholiserte og voldelige far. Wade Whitehouse (spilt av Nick Nolte) har mista foreldreretten til datteren og er satt på lønningslista til byens nessekonge, som politimann. Wade har imidlertid ikke noen reell politifunksjon, han er snarere en nikkedukke med lønn som kompensasjon, og hver gang han ikler seg politirollen, får han streng beskjed, eller det letter sarkastiske spørsmålet: ”Hva holder du på med Wade? Prøver du å leke politi nå?”.

Så skjer det en jaktulykke, der byens tidligere fotballhåp Jack, spilt av Jim True-Frost (han som spilte den litt klønete purken 'Prez' Pryzbylewski i The Wire) er involvert, og plaget av en jævla tannpine og ei kattepine av et liv, begynner Wade å lete etter syndebukker.

Det er noen flotte scener skutt i skikkelig dogme-stil, av barndommen til Wade, der den alkoholiserte faren til de to brødrene Whitehouse brillijerer. James Coburn fikk forøvrig oscar for denne rollen.

En godt fortalt og regissert historie av forfatteren av Taxisjåføren, Raging Bull, Paul Schrader. Kanskje ikke helt på nivå med Fargo, men James Coburn og Nick Nolte er virkelig med på å få liv i denne troverdige og tragiske historien.[1]
 Petter Sevaldsen  
Ansvarsfraskrivelse
Filmanmeldelsen(e) over tilhører medlemmet og kan ikke kopieres eller brukes i andre sammenhenger uten skriftlig tillatelse fra medlemmet. Filmplakater tilhører filmselskapene, og enhver bruk av filmplakat-thumbnails i filmanmeldelsen(e) over er ment som en kontekstuell referanse til filmen(e) som blir anmeldt, og er betraktet som 'fair use'.
BRUKERENS OVERSIKT

Første logging: 2011
Filmer i år: 0
Filmer alle år: 320
Snitt i år: 0
Snitt alle år: 4.5

TILFELDIGE TOPPFILMER
TILFELDIGE BUNNFILMER